Încrederea în sine – 2 modalități de creștere rapidă

Încrederea în sine – 2 modalități de creștere rapidă

Lucrăm direct cu oamenii de câțiva ani, iar cel mai important lucru pe care l-am învățat este că încrederea în sine este cheia tuturor succeselor sau eșecurilor.

Există tot felul de strategii, moduri de gândire, tipare de comportament și sfaturi practice pentru a-ți îmbunătăți viața și a te simți mai bine cu tine însuți, dar toate sunt redundante dacă fundația nu există. Acea fundație este acel tu adevărat, tu care știi în adâncul cine și cum ești. Trucul este că ai nevoie de încredere pentru a găsi și pentru a scoate la iveală cine ești – așa că iată cele două metode scurte pentru a avea o încredere interioară reală sau pentru a-ti extinde îmcrederea în tine.

 

Trauma 1 Încrederea În Sine - 2 Modalități De Creștere Rapidă
Încrederea În Sine – 2 Modalități De Creștere Rapidă

1. Pentru a-ți crește încrederea în sine, Cunoaște-ți valorile

Valorile personale sunt o mare pasiune a mea și adesea mă las purtat de val când vorbesc despre ele. Totuși, nu-mi cer scuze pentru asta – sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care le poți ști despre tine și sunt vitale pentru a obține o încredere interioară autentică. Valorile tale sunt situate chiar în miezul a ceea ce ești; iar ele sunt blocurile de construcție, fundațiile și pietrele de temelie pentru tine.

O valoare este ceva din tine, din ceilalți sau din lume care este cel mai important pentru tine și poate include lucruri precum credințe, progres, familie, distracție, natură, realizare sau libertate.

De ce unele persoane și situații te fac să te simți furios, frustrat, demotivat sau dezumflat? Asta se datorează faptului că una sau mai multe dintre valorile tale sunt negate, suprimate sau reprimate – și o trăiești ca pe o experiență negativă, deoarece neagă o parte fundamentală din ceea ce ești.

Știi acele momente în care te-ai simțit cu adevărat viu, uimitor sau plin de viață? Eh, acelea sunt momentele în care una sau mai multe dintre valorile tale sunt onorate și poți obține mai multe momente din acestea trăind în conformitate cu ele.

Valorile tale sunt ale tale și, indiferent ce s-ar întâmpla, nimeni nu ți le poate lua. Poți avea încredere absolută în ele (bineînțeles, acceptând că sunt niște valori pozitive), deoarece sunt acolo tot timpul, așteaptând doar să le observi și să le folosești.

Când ajungeți să vă cunoașteți valorile, puteți începe să faceți alegeri și să vă aliniați viața în jurul lor. Este atât de simplu și se simte uimitor pentru că făcând acest lucru, astfel îi permiți celui care ești cu adevărat să trăiască în lumea reală.

 

Încrederea În Sine - 2 Modalități De Creștere Rapidă
Încrederea În Sine – 2 Modalități De Creștere Rapidă

2. Pentru a-ți crește încrederea în sine, “Lucrează mușchiul”

Încrederea este ca un mușchi și, ca orice mușchi, trebuie să-l lucrezi, astfel încât să nu se micșoreze și în final să nu dispară. Problema este că, spre deosebire de bicepși sau tricepși, care tind să rămână în același loc, mușchiul tău responsabil de încredere poate fi mai greu de găsit.

Cum îți dezvolți bicepșii sau cum îți întărești fesierii? Făcând exerciții care sunt menite să lucreze acel mușchi pe o perioadă de timp până când vezi rezultatele pe care le căutai.

Este la fel și cu încrederea. Să presupunem că ești genul de persoană care nu își asumă multe riscuri, genul de persoană care trece prin fiecare zi făcând ceea ce trebuie făcut și făcând-o bine, dar nu se forțează cu adevărat. S-ar putea să te convingi singur să nu faci ceva pentru că este prea înfricoșător sau pentru că te gândești „nu sunt suficient de bun”, „asta nu mă reprezintă” sau „oricum nu vreau cu adevărat asta”.

Genul acesta de persoană. trăiește în preajma doar a ceea ce cunoaște și ceea ce îl menține confortabil și în siguranță. Cu cât își asumă mai puține riscuri, cu atât trebuie să fie mai puțin încrezător și astfel devine și mai puțin încrezător. Este ca o roată, sau o morișcă, ai înteles ideea.

Pentru a-ți lucra mușchii responsabili cu încrederea în sine, trebuie să fii pregătit să-ți asumi riscuri – mari sau mici. Trebuie să fii dispus să te întinzi într-o direcție necunoscută, să încerci ceva nou sau să încerci ceva într-un mod ușor diferit. Trebuie să te deschizi la posibilitățile din jurul tău și să te încurajezi să crești ceea ce știi, ceea ce faci și cine ești. Cu cât ești mai deschis față de riscuri, oportunități și posibilități, cu atât trebuie să fii mai încrezător și astfel vei dezvolta mai multă încredere.

Acesta este mușchiul tău de încredere – întrebarea este: ” Tu ce vei face pentru a-l lucra?

 

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook 

0 0 voturi
Total Stele
Abonați-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile