De ce nu oferim consultatii gratuite?

De ce nu oferim consultatii gratuite?

Meditatie Ghidata Casa Sufetului Vimeo Thumbnail 1 De Ce Nu Oferim Consultatii Gratuite?

De fapt, titlul complet ar fi: „De ce nu mai oferim consultații gratuite decât atunci când consideram că este cazul, și nu de fiecare dată când ni se cere acest lucru?

1. Pentru că doar sfaturile prietenilor sunt gratuite. Consultația  este rodul muncii unui specialist.

2. Pentru că nu îți spunem „să faci cum zic eu”, ci te ajutam să iei cea mai bună decizie, în cunoștință de cauză și argumentat.

3. Pentru că, dacă primești consultația gratis, nu vei mai pune preț pe ea. Doar „ce e moka, nu e de calitate”.

4. Pentru că avem în spate peste 18 ani de experiență profesională, specializari, examene, cursuri și zeci de mii de pagini citite. Și pentru toate astea, eu am plătit un preț.

5. Pentru că noaptea trecută am stat până  la două să citesc, în timp ce tu dormeai. Sau duminica am ronțăit un articol de specialitate timp de câteva ore, în timp ce tu erai la piscină sau la shopping.

6. Pentru că ziua noastra are tot 24 de ore, la fel ca și a ta, și nici ție nu îți ajunge timpul.

7. Pentru că tu vei câștiga indirect bani de pe urma opiniei mele („scutești” banii de consultație și, în plus, bucurându-te de sănătate, vei putea produce bani). Același drept îl am și eu: să câștig bani de pe urma muncii mele.

8. Pentru că nu toate cazurile asemănătoare (cum zici tu) sunt la fel, iar noi, ca să îți dam cea mai bună opinie, trebuie să studiem cazul, documentele, particularitățile și, de multe ori, să ne ducem din nou la studiu, că poate a apărut ceva între timp, în avantajul tău. D-asta nici nu discut medicină la o bere sau la piață…

9. Pentru că trebuie să studiem aproape zilnic ca să îți putem da un răspuns  argumentat și actual.

10. Pentru că discriminam alți oameni care apreciază munca noastră  și ne plătesc pentru ea. Știi, ”fraierii” ăia care se programează și vin la cabinet…

11. Pentru că ne respectam profesia și colegii și nu putem profesa pe un tarif de zero lei.

12. Pentru că prefer să alegem singuri să ajutam oameni în nevoie, activități civice sau voluntariat și suntem implicati suficient în proiectele noastre cât să ne aducă satisfacție. Tu în ce proiecte de caritate crezi sau te implici?

13. Pentru că, de cele mai multe ori, nu am primit nici măcar un “mulțumesc” pentru sfaturile și rodul muncii noastre oferite gratis.

14. Pentru că, la rândul meu, respect fiecare specialist pe domeniul lui. Nu mă tund singur și nici gratis; nu îmi repar singur mașina sau centrala, și nici gratis; nu îmi pun parchet și gresie singur, și nici gratis.

15. Pentru că, în profesia mea, 1 + 1 nu fac 2 de fiecare dată. Pot face +3 sau -5. Depinde, nu există nici doi oameni la fel, nici două boli cu aceeași evoluție.


Nu ne asumam calitatea de autor pentru cele de mai sus. E doar un mesaj preluat de pe Facebook, de pe un grup de medici.

E însă un mesaj cu care rezonez, în care cred. Și pe care vă rugăm să îl înțelegeți  așa cum a fost el intenționat.

Ne iubim meseria, și o facem cu multă pasiune. Dar trebuie, la rândul tău, să înțelegi că, așa cum pentru tine meseria ta este și un mod de a te întreține (nu doar un hobby), și noi, la rândul nostru, avem facturi de plătit.

Și, din păcate, nu le putem plăti cu pasiune…

Sursa: Facebook

NOTA: Am avea de adaugat la cele de mai sus, urmatoarele:

  • De la varsta de 16 respectiv 18 ani noi am inceput un program personal zilnic de pregatire spirituala, reprezentat din mai multe exerciții fizice si psiho-energetice cat si meditatii zilnice, astfel ceea ce acum se materializeaza pentru clientii nostri in ajutor spiritual si energetic, cursuri, vedere la distanta, citiri si ritualuri este rezultatul unor eforturi personale deosebite cat si renuntari, asadar daca aveti nevoie de noi este corect si decent sa platiti ajutorul sau desigur, exista si varianta sa vă ajutati singuri, dupa ce urmati un program similar zilnic, timp de 5-10 ani minim. Dupa aceasta nu veti mai avea nevoie de niciun ajutor, garantat. Munca aceasta este gratis dpdv financiar dar vă va costa TOT ceea ce sunteti acum, vă va costa timp, vă va intinde voința si nervii la maxim și veți vrea sa renuntati de milioane de ori. Vă veți pierde serviciul, prietenii, poate si familia care nu vă va mai înțelege dar este gratis si va recomandăm cu sinceritate sa urmați această cale si la final sa vă donati tot timpul vostru GRATIS, celor ce vor avea nevoie de dumneavoastră. Și desigur, in tot acest timp va trebui sa va asigurați pentru dvs și familie (copii) un trai normal și decent și sa va platiti si facturile. Succes! 🙂
  • Publicarea acestui website cat si temele si programele ce stau in spatele sau lor au costuri lunare de intretinere si abonamente anuale. Costul estimat total investit pana acum in acest site este de aproximativ 15.000 de euro si creste cu fiecare luna.
  • Certificarile pe care le-am obtinut si Re-Certificarile sunt de ordinul sutelor de lire sau euro / an.
  • Cursurile pe care le-am urmat au avut o valoare de sute si mii de euro.
  • Cartile pe care le-am cumparat pentru a ne pregati si a studia domeniul cat mai bine au fost de asemeni de ordinul zecilor de milioane de lei.
  • Timpul estimat al inregistrarilor video pentru seminarii si cursuri este undeva la cateva mii de ore de munca.

Asadar…nimic nu este cu adevarat GRATIS.

Va multumim pentru intelegere iar daca nu ne intelegeti va rugam sa treceti mai departe sau pur si simplu sa ne ignorati. Nu este nicio problema si nicio suparare.

NOTA 2: Nu facem consiliere prin telefon. Daca aveti nevoie de consiliere, puteti face o programare pe site si va raspundem in scris, prin email sau in limita timpului, putem programa o sedinta pe Skype.

Anca si Catalin Bogdan

Karanna Academy©

  All rights reserved 2011 - 2023 ©