Meditatii Ghidate

Meditatii Ghidate

Meditatii

VEZI MEDITATIILE DISPONIBILE IN MAGAZIN

 

Ce sunt Meditatiile Ghidate?

Meditatiile ghidate sunt metode de meditație prin care un individ este ghidat verbal pentru a accesa o stare de conștiință superioara, fie direct prin vocea unei persoane prezenta in proximitatea sa, prin intermediul unei inregistrari audio. Acest proces și practica de meditație necesită ca un individ să urmeze instrucțiunile verbale care ghideaza individul cum sa isi relaxeze intregul corp, mintea, sa se concentreze pe respirație și să se concentreze pe conștientizare interioara. Ceea ce alegem ca subiect pentru a explora in meditatie, depinde in totalitate de intențiile individuale, nevoile, si nivelul de interes și pasiune al fiecaruia.

Brainwave-Chart

.

Meditatia este una din modalitatile de a atinge starea alfa sau teta. Creierul uman lucreaza pe diferite frecvente, in functie de activitatea pe care o desfasoara. Astfel, exista 5 tipuri de unde cerebrale:

Undele beta. Când suntem treji şi ne desfăşurăm obişnuitele noastre activităţi, creierul funcţionează mai ales între limitele de frecvenţă a undelor beta, adică de la aproximativ 12-15 Hz în sus, majoritatea activităţilor desfăşurându-se la o frecvenţă a undelor de aproximativ 20-25 Hz. Este acel nivel al minţii noastre pe care îl numim conştient. La acest nivel gândim, raţionăm şi ne vedem de treburile noastre cotidiene.

Undele alfa. Activitatea cerebrală caracterizată de apariţia undelor alfa se desfăşoară la o frecvenţă de 6 până la 14 Hz. La acest nivel apar visurile cu ochii deschişi şi cele nocturne. Majoritatea experienţelor hipnotice, precum şi unele experienţe paranormale au loc la acelaşi nivel, adică la nivelul undelor alfa.

Undele teta. între aproximativ 4 şi 8 Hz ne aflăm la nivelul undelor teta. Se pare că experienţele noastre emoţionale se înregistrează la acest nivel, în plus, acesta este un interval începând de la care vă puteţi angaja în experienţe paranormale.

Undele delta. Frecvenţe situate sub 4 sau 5 Hz se întâlnesc în starea de inconştienţă completă, starea undelor delta.

Undele Gamma – 25 până la 100 Hz

Undele cerebrale Gamma sunt cea mai rapida frecvența la care pot functiona funcțiile creierului, caz în care o persoană poate experienta boost-uri de cunoastere sau de prelucrare a informațiilor la nivel înalt. Experimentele pe călugării budiști tibetani au demonstrat o corelație între stările mentale transcendentale și undele gamma. Atunci când călugării au fost rugati sa genereze sentimente de compasiune, creierul lor a intrat în frecvența gamma într-un mod ritmic, coerent. Este starea de a fi conectat cu TOT, sentimentul pe ca puteti face orice, intr-o maniera nelimitata.

Meditatia determina creierul sa intre in stare alfa, careia i se mai spune si “starea ready”. In aceasta stare creierul poate primi sugestii si de asemenea, este stadiul starii primare de transa hipnotica. In acest sens si din aceste motive, recomandam ca meditatia pentru Evolutie Spirituala sa se efectueze individual si nu in grup, ghidat verbal, decat pana ce persoana a invatat meditatia ca si mecanism si va sfatuim sa fiti siguri ca puteti avea deplina incredere in cel / cea care conduce meditatia, deoarece exista posibilitatea sa fiti agresati / manipulati sau “parazitati” energetic, cu intetie sau fara, in timpul si ulterior incheierii meditatiei, de catre persoana care a condus meditatia.

Undele alfa sunt considerate cele mai sanatoase unde cerebrale și 10 Hz a fost larg acceptat ca fiind “cea mai sigurA”, frecvența a undelor cerebrale, pentru meditatie si pentru procesul de invatare / training.

Dupa cum distinge Alice Bailey, procesul  meditatiei  se  divide in cinci parti, fiecare conducand succesiv la cea urmatoare. Vom studia pe rand aceste stadii  caci stapanirea  lor nc va permite sa urmam  omul spiritual si constient, in cresterea sa ordonata, din domeniul sentimentului in acela al cunostintei si apoi  al  iluminarii intuitive. Aceste  stadii sunt urmatoarele:
 .
  1. ConcentrareaIncordarea mintii, invatand a o fixa intr-o anumita directie si astfel a o folosi.
  2. Meditatia Concentrarea prelungita a atentiei in directia data si fixarea persistenta a mintii asupra unei idei dorite.
  3. ContemplareaActivitatea sufletului, detasat de minte; in aceasta faza mintea este mentinuta intr-o stare de repaos.
  4. Iluminarea Rezultatul celor trei procese precedente; aceasta implica aducerea in constiinta creierului a cunostintei dobandite.
  5. lnspiratia Rezultatul Iluminarii, asa cum se manifesta in viata pusa in serviciul altora

Aceste cinci stadii, daca sunt urmate, conduc la unirea cu sufletul  si la cunoasterea directa a divinitatii. Pentru cei care se dedica meditatiei, stadiul care  ar trebui sa le atraga atentia pentru  un  timp  mai indelungat – practic  cu  excluderea celorlalte – este acela al concentrarii, al castigarii controlului proceselor mentale. Aspiratia este probabil prezenta intr-un grad oarecare, altfel ei nu ar dori sa mediteze. Sa notam, totusi, ca aspiratia nu este de nici un  folos daca nu  este insotita de o vointa puternica, de o capacitate de a indura si de o perseverenta rabdatoare.

Accepțiunea orientală

Meditația este adesea formal considerată ca fiind o componentă a religiilor estice, despre care există dovezi că ar fi fost practicată timp de peste 5.000 de ani. În accepțiunea orientală a termenului, în special în filosofia Zen, ca ramură a Taoismului, termenul de meditație desemnează o stare a mentalului în care acesta este golit de absolut orice conținut, așa numita minte liniștită sau tăcută. Această stare a minții presupune echilibrarea conștientă a planului conștient al minții, creând, astfel condiția necesară accesării subconștientului și înțelegerii adânci, profunde a rădăcinilor gândurilor cu care operează mintea conștientă. Acest demers este fundamental atunci câd cineva își pune problema cunoașterii de sine.

Accepțiunea occidentală

Meditația a devenit, de asemenea, un simbol principal în cultura Occidentului. Ea cuprinde oricare din marea varietate a practicilor spirituale care subliniază activitatea mentală. Meditația poate fi folosită doar pentru cunoașterea sinelui sau pentru echilibrarea minții asupra oricărui subiect, dar este adesea folosită pentru cunoașterea divinității (sau a unui aspect privitor la divinitate). Multe persoane practică meditația în scopul găsirii liniștei sufletești, pe când alții practică anumite exerciții yoga (asane, Hatha-yoga (Ha – forță pozitivă, tha – forță negativă) care au în comun exercițiile de sport pentru încheieturi, mușchi-tendoane și astfel toate ajută la sporirea și menținerea sănătații fizice și mentale. Legătura dintre minte și corp, corp și minte este evidentă. Mintea sprijină corpul și corpul ajută mintea astfel ajungându-se la “O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

.

Cum meditez?

Urmatoarea metoda de meditatie ghidata este o metoda specifica Scolii Karanna ©, pentru ca utilizeaza metoda ghidarii in Spirit.
.
Ghidarea in Spirit pentru o persoana sau un grup de persoane necesita pregatire si experienta, asadar va rugam sa NU incercati sa faceti acest lucru daca nu aveti experienta personala necesara in domeniul meditatiei si a protectiei psiho-energetice.
 
.

Cum ma pregatesc pentru Meditatie?

 
Trebuie sa aveti telefonul, interfonul, televizorul inchis, lumina difuza, lumanari, betisoare parfumate sau tamaie, ce prefera fiecare…liniste, sau o muzica de relaxare sau meditatie – la un volum redus al sunetului.

Puteti desena simbolul crucii (sau alte simboluri Reiki daca sunteti initiati) pe peretii camerei, pe tavan si pe podea pentru a crea un spatiu sacru si pentru a-l binecuvanta. Daca meditatia este ghidata in Spirit: cand simtiti ca sunteti relaxat complet, cereti:

 

„Eu ___numele vostru________sunt acum pregatit sa primesc meditatia___titlul / subiectul meditatiei___transmisa pentru mine de ____numele persoanei care ghideaza meditatia in Spirit_____ in acord cu Legile Universale ale Creatiei, pentru Binele meu Suprem.”

Înainte de orice meditaţie activaţi această protecţie energetică, spunând mantra următoare de 7 ori: „Invoc Lumina lui D-zeu Atotputernicul, Sunt un canal curat şi perfect, Lumina îmi este călăuză!”. Chemati Ingerii Luminii, Ghizii de Lumina, Entitatile din Astral, Maestrii Ascensionati sa va asiste, cu voia lui Dumnezeu.
.
 
Pozitia Corpului Picioarele puţin depărtate (la aprox. 20-30 cm distanţă unul de altul), mâinile puţin depărtate de corp, cu palmele în sus, pe lângă corp. Degetul mijlociu trebuie să fie unit cu degetul mare, la ambele mâini. Puteti tine in maini cristale, in timpul meditatiei (ex: herkimer, citrin, ametist, ametrin). În continuare, închideţi ochii şi conştientizaţi pe rând, începând de la picioare către cap, fiecare muşchi şi relaxaţi-l până la momentul în care aveţi senzaţia că nu puteţi controla zona respectivă. Nu veţi putea menţine acea senzaţie permanent, nici nu este nevoie, doar o secundă dacă aţi reuşit este suficient. Începeţi de la fiecare deget de la picioare, tălpi, călcâie, pulpa picioarelor, etc. Relaxaţi şi organele din cutia toracică, stomac, ficat, plămâni, etc. De asemenea, relaxaţi ochii şi creierul. Când aţi terminat, deja sunteţi în starea alfa, stare în care creierul nu mai percepe limitele spaţiului şi timpului. Acum puteţi începe meditaţia.

Stati intinsi pe spate – cine doreste poate sta in “lotus”, sau asezat, pe scaun, conditia ce trebuie respectata este coloana vertebrala sa fie cat mai dreapta, dar in acelasi timp relaxata, picioarele putin desfacute, bratele pe langa corp cu palmele in sus si incercati sa va relaxati muschii timp de 10-15 minute, ochii inchisi. Respirati lent. Important este ca toata aceasta pregatire sa aduca corpul si mintea in cea mai naturala stare de relaxare.

 

Meditatiile Scolii Karanna © dureaza aproximativ 45 min – o ora.

VEZI MEDITATIILE DISPONIBILE IN MAGAZIN

2021 Copyright by Karanna©