Consiliere

Consiliere pentru Dezvoltare Personala & Spirituala

Consiliere – Dezvoltare Personala & Spirituala

 

Training-Coaching Dezvoltare Personala

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSILIERE

Durata sedinta de consiliere: 90 min

Locatie: la sediul nostru din Craiova sau video-online, prin intermediul Skype.

 

Ce este Dezvoltarea Personala?

Dezvoltarea personala este un concept ce presupune, pe plan personal, creşterea calităţii vieţii si contribuie la realizarea viselor si aspiraţiilor.

Dezvoltarea personala, la nivel individual, se refera la:

Dezvoltarea competentelor
Imbunatatirea cunoştinţelor
Dezvoltare Spirituala
Dezvoltarea punctelor tari sau a talentelor
Imbunatatirea situaţiei financiare
Identificarea sau imbunatatirea potenţialului
Imbunatatirea calităţii vieţii
Împlinirea aspiraţiilor
Crearea unei autonomii personale
Definirea si executarea planurilor de dezvoltare personala
Imbunatatirea abilitaţilor sociale

.
Orice fel de dezvoltare personala – din domeniul economic, politic, biologic, organizaţional sau personal, necesita o imagine a situaţiei prezente precum si definirea, in termen foarte precişi, a obiectivului de realizat.

Pentru ca procesul de dezvoltare personala sa decurgă cat mai uşor este necesar ajutorul unui specialist, coach, cu experienţa in acest domeniu de activitate.

Prin Dezvoltare Personala intelegem dezvoltarea interioara a individului ca fiinta umana adaptata mediului social exterior Siesi, care functioneaza eficient in aceasta societate, in acelasi timp nepierzandu-se pe sine insusi in procesul adaptarii la conditiile sociale si profesionale si care intelege clar diferenta intre individ si societate si stie ca dezvoltarea sa interioara nu trebuie si nu are de ce sa fie in concordanta cu moda, cu timpurile, cu presiunea sociala sau cu dorintele si manipularea emotionala venita din exteriorul fiintei sale, din orice surse, la un moment dat.

Omul este un sistem complex, alcatuit din infinit de multe aspecte si cuante. Nu poate fi descris corect, feliat, reprezentat, incadrat in sabloane NLP sau orice fel de scheme si schite. Omul este cu mult mai mult decat a inteles orice fel de stiinta si para-stiinta pana acum. La nivel de bun simt, cam toata lumea stie si este de acord cu acest enunt. Totusi, la nivel de actiune, aproape toti incearca sa incadreze, defineasca, speculeze, corijeze, speculeze…fiinta umana, in dorinta de a o intelege, de a o controla, la nivel mental, personal, individual si de mase, de a o….nu-i asa?….DEZVOLTA SAU PROGRAMA.

Mai multe detalii despre noi si activitatea noastra puteti citi AICI.

Din anul 2012 predam cursuri de Dezvoltare Spirituala, inca dinainte de a fi aparut in Romania conceptul si meseria de Consilier de Dezvoltare Personala. Avem si Certificare oficiala ca si Consilieri de Dezvoltare Personala, diploma acreditata de ANC (CNFPA), dar credeti-ne ca nu o diploma va garanteaza ca puteti invata ceva cu incredere de la un asa numit “specialist”. Cu atat mai mult cu cat personal avem cunostinta despre cursuri de Dezvoltare Personala predate intr-un mod mai mult decat plicticos si inutil, cu o programa aiuristica, plina de scheme NLP, biletele roz cu sfaturi de la ingeri, biletele neaparat extrase stand in cerc, pe jos, mana-n mana ca intr-o hora a….si alte ifose ce pretindeau ca dau raspunsul pentru ce anume ar trebui cineva aflat intr-o anumita situatie de viata, sa faca, pentru a se Dezvolta Personal.

Asadar….nu de scheme, nu de programe aveti nevoie…pentru ca NU SUNTETI ROBOTI SI NU SUNTETI IDENTICI, ci aveti nevoie de indrumare, de cineva care sa va ghideze inspre directia corecta, care este si cea mai simpla, unii dintre dvs au nevoie de un companion pe drum, pentru a le mentine interesul treaz in etapele mai dificile si….cam atat. Dezvoltarea personala este despre TINE…este despre cum sa te simti bine in pielea ta, cum sa NU FII FIARA, cum sa ai bun simt si cand, despre cum sa spui STOP, cand sa stai si mai ales, cand sa mergi si sa actionezi. Vrei sa te Dezvolti in plan personal? FA CEVA!!

Nu mai citi articole de dezvoltare aparent personala, nu mai pierde timpul cu carti motivationale care nu te ajuta sa ACTIONEZI, fiidca ele sunt doar carti, nu te pot determina sa actonezi daca tu nu faci asta, efectiv. Si nu te mai programa degeaba, n-ai nevoie de scheme complicate ca sa te dezvolti armonios si care, cu cat citesti mai mult, cu atat vei avea impresia ca nu vei reusi niciodata sa le aplici si chiar asa si este.

Puteti citi aici un articol pe aceasta tema, scris de un blogger specializat in scrierea de articole de “Dezvoltare Personala” care a avut decenta sa recunoasca faptul ca aceste articole nu ajuta cu nimic pe nimeni, inafara de blog-urile si bloggerii care primesc bani din scrierea articolelor, prin reclamele accesate pe site-urile acestora, de catre utilizatorii cinstiti, in cautare de solutii pentru a SUPRAVIETUI IN JUNGLA SOCIALA COTIDIANA…

N-ai nevoie de toate acestea, daca te DE-PROGRAMEZI, TE DEBARASEZI de toate sau de cat mai multe scheme si convingeri false despre tine si lume, convingeri personale sau implantate de altii in subconstientul tau. Facand asta vei intelege ca trebuie sa AI UN SCOP BINE DEFINIT SI REALIZABIL, O VIZIUNE CLARA ASUPRA ETAPELOR DE INDEPLINIRE SI SA ACTIONEZI! Iar scopul nu poate fi sa ai cat mai multi bani sau sa fii fericit….pentru ca acestea sunt efecte secundare care apar implicit daca ai descoperit cine esti tu si cine vrei sa fii. (a nu se intelege ca Dezvoltarea Personala este egala cu aplicarea unei masti peste adevarata ta fata…).

Este foarte dificil de exprimat simplu, intr-o fraza sau intr-un articol, ce anume inseamna sa te Dezvolti Personal. De aceea consideram termenul atat de exact pe cat este de confuz si ineficient. Dar am convenit sa il utilizam pentru ca este un termen deja consacrat si dorim doar sa ii dam o conotatie suplimentara si/sau diferita, cel putin in cadrul Academiei Karanna©. Ne propunem sa realizam acest lucru prin urmatoarele modalitati:

Sedinte private de Consiliere pentru Dezvoltare Personala & Spirituala, sedinte ce se pot desfasura prin online, prin Skype sau la cabinet in Craiova.

PROGRAMUL 7 PASI PENTRU SCHIMBARE – un program complex si eficient, gandit special pentru Dezvoltarea Personala a individului pe termen lung si pentru SCHIMBARE POZITIVA, evolutie si crestere in plan interior.

Consiliere & Personal Coaching

Consiliere Vocationala

Consiliere de Cuplu si Familiala

Consiliere Copii & Adolescenti – Parenting

Seminarii

Cursuri Autorizate ANC

Pentru a programa o sedinta de consiliere faceti click AICI

Puteti achita cu cardul, accesand Magazinul nostru online (platile sunt securizate prin MobilPay) sau puteti face plata prin transfer bancar, in contul nostru. Contul este afisat in pagina de Contact.

IMPORTANT! Va rugam sa faceti o comanda prin Magazinul Online bifand optiunea “Transfer Bancar”, inainte de a face orice plata in cont, iar la obiectul platii completati “conform comanda nr. ——-” (completati cu numarul comenzii din magazinul online), pentru a se evita orice fel de confuzii legate de motivul platii. Multumim.

MAGAZIN ONLINE

.

Consilierul pentru dezvoltare personală realizează următoarele:

Identifică direcţiile de dezvoltare, ţinând seama de particularităţile individuale ale persoanei consiliate şi de contextul situaţiei-problemă, respectând obiectivele urmărite şi având în vedere disfuncţionalităţile relevate în urma explorării situaţiei-problemă.
Analizează cu atenţie prioritatea direcţiilor de dezvoltare, în funcţie de nevoile personale ale clientului, respectând sistemul de valori şi convingeri ale acestuia şi ţinând seama de detaliile situaţiei-problemă.

.
Acordă sprijin cu perseverenţă şi responsabilitate pentru dezvoltarea personală a clientului, prin intermediul unor tehnici adecvate, în funcţie de direcţiile de dezvoltare alese şi urmărind stimularea acţiunii nemijlocite a acestuia pentru corectarea deficiențelor personale pe care le-a identificat anterior.

.
Evaluează cu obiectivitate şi discernământ, în mod continuu pe parcursul perioadei de consiliere, adecvarea soluţiei adoptate pentru dezvoltarea personală a clientului, având în vedere toate aspectele relevante pentru acesta şi aplicând diverse tehnici specifice, în funcţie de etapele de lucru stabilite de comun acord.

 

Cine  poate accesa cu succes sedinte de dezvoltare personala?

– persoanele cu motivatie intrinseca, care doresc sincer sa primeasca consiliere (fara sa intervina altcineva pentru ele sau sa fie trimise, somate de de sot, sotie, parinti, colegi, sefi)
– sa aiba capacitate de a isi examina comportamentele si de a le analiza
– sa aiba capacitate de introspectie
– sa fie disponibile pentru autodezvaluire
– sa aiba capacitate de a gindi despre emotiile proprii
– sa nu fie incadrate in categoriile de mai jos*

 

*Cine nu poate participa cu succes la sedinte de dezvoltare personala?:

– persoanele care refuza sau sint incapabile de a se autoanaliza, fara simt al introspectiei
– care doresc sa li se dea raspunsuri din afara, fara a se preocupa deloc de constientizarea problemelor
– care refuza sistematic luarea in considerare a unor cadre de referinta noi, a unor alte perspective decit cele vechi
– care sufera de tulburari cerebrale (neurologice), demente, cu boli psihotice si in episod acut psihotic (schizofrenie, cu deliruri cronice sistematizate – paranoia si parafrenii, psihoza maniaco-depresiva numita mai nou tulburare afectiva bipolara, depresie psihotica,  cu tendinte suicidare, persoanele cu tulburari de personalitate (sociopatii, psihopatii).

 

Avem Acreditare ANC / CNFPA (Autoritatea Nationala pentru Calificari, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale) pentru desfasurarea activitatii de Consilier pentru Dezvoltare Personala.

Anc Sigla

 

O ședință de Consiliere pentru Dezvoltare Personală durează 90 de minute.
Pentru găsirea soluției la problema formulată de client sunt necesare una sau mai multe ședințe. Numărul lor se stabilește de la caz la caz.

 

PROGRAMEAZA O SEDINTA DE CONSILIERE

Durata sedinta de consiliere: 90 min

Locatie: la sediul nostru din Craiova sau video-online, prin intermediul Skype.

 

 

 

  All rights reserved 2011 - 2024 ©    
×