Simte Bucuria in Fiecare Zi

Simte Bucuria in Fiecare Zi

 

Am ajuns la concluzia că majoritatea dintre noi nu ne permitem să simțim sentimente de bucurie în majoritatea zilelor. Sigur, poate într-o ocazie deosebita, atunci cand mergem la o petrecere sau se intampla ceva cu adevarat rarisim si bun, da sentimentul de bucurie ne cuprinde, dar in mod uzual, cotidian… nu. Acest sentiment este aproape necunoscut multora dintre noi.

Gândește-te la tine săptămâna trecută: ai fost vesel și te-ai simtit minunaț? Sau ai fost ca de obicei ingropat in rutină, ocupat pana peste cap și stresat?

Dacă ați simțit zilnic sentimentul de bucurie și incantare, probabil că sunteți excepția. Majoritatea oamenilor nu par să simtă bucurie în mod uzual sau nici macar nu realizează că li se intampla asta.

Hai să schimbăm acest lucru!

 

Simte Bucuria In Fiecare Zi
Simte Bucuria In Fiecare Zi

 

Bucuria și mirarea sunt două emoții pe care le suprimam, din atâtea motive: suntem stresați, “nu se cade ca adult sa faci asa ceva”, suntem îngrijorați de viitor, etc. Dar nu ti-ar plăcea să duci o viață in care sa simti bucurie în fiecare zi? Sa te simti mirat de incredibilitatea acestei lumi și de bogăția de senzatii si sentimente pe care ti-o ofera viata?

Putem să funcționăm în continuare în societate, în timp ce avem un grad mai mare de bucurie și de mirare. De fapt, aș argumenta că oamenii din jurul nostru vor beneficia si ei de aceasta transformare, munca noastră va beneficia, lumea va beneficia, dacă ne permitem sa lasam bucuria sa intre în viața noastră. Dacă începem să vedem totul cu mirare, cel puțin o dată. Ca să nu mai vorbim de beneficiile personale ale acestui lucru – viața poate începe să prindă din nou culoare.

Cum permitem bucuriei sa intre în viețile noastre?

Începe prin a recunoaște pur și simplu că vrei acest lucru. Că iti este permis sa fi bucuros. Fa-ti chiar acum un mic cadou care sa-ti aduca sentimentul de bucurie in viata ta. Nu trebuie sa fie ceva mare, important. Vei vedea ca bucuriile vin din lucrurile mici, lucruri pe care nu le-ai mai bagat in seama sau pe care ti le-ai interzis.

De exemplu, asculta melodia ta preferata din liceu sau de acum. Inca ceva: iti place ciocolata? Du-te si mananca o tableta intreaga de ciocolata. Stati linistiti cu sau fara tableta asta de ciocolata nu va dati peste cap dieta urmata si care interzice sa va bucurati de anumite placeri. Dă-ti niște permisiuni ciudate pentru a te simți viu și vesel!

Apoi daca nu interactioneaza cu alte obiective ale tale poti face din asta o practică zilnică (nu si partea aceea cu tableta de ciocolata, dar sunt sigur ca ati prins ideea). Nu este o corvoadă zilnică de adăugat la listele tale de sarcini, un alt lucru pe care  ar trebui să-l  faci. NU! Acest lucru este făcut cu placere, cu bucurie!

 

Iată două practici pe care le-ai putea încerca ca sa simti bucuria in fiecare zi:

Ieși afară și vezi minunea reprezentata de lumea din jurul tău.

Lasă-te să te simți în viață! Simțe bucuria că esti în viață în această lume uimitoare și ciudată. Fugi sau danseaza sau sări ca un copil, cu bucurie. Priveste natura deschisă și vibrantă a universului. Când vezi alți oameni, încântă-te de umanitatea lor! Dacă ți-e poftă, hohotește cu bucurie, urcă-te într-un copac, fă semne din mâini. Orice ai avea chef, orice iti aduce bucurie.

 

Simte Bucuria In Fiecare Zi
Simte Bucuria In Fiecare Zi

 

In fiecare zi, puneți-vă o întrebare simplă: „Unde l-am văzut pe Dumnezeu astăzi?

Dacă nu crezi în Dumnezeu, poți să intrebi asta: „Unde am văzut astăzi divinul sau sacrul?” sau „Unde am văzut minunea din lume?” Această practică pur și simplu te va face să te gândești la acele lucruri care iti pot adduce bucurie in viata si te fac să vezi minunea și divinul din jurul tau. Poate vei gasi aceste bucurii în fața unei persoane dragi sau a unui lucru minunat vazut afară. Minunea, divinul poate fi în bucuria pe care ai simțit-o câștigând un joc sau urmărind ceva ce iti place.

 

Acestea pot fi practici zilnice. Pot fi practicate oricând!

Doriți să simțiți bucurie și mirare astăzi? „Unde l-ai văzut pe Dumnezeu astăzi?

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook