Sumar
- 1 Hipnoza Regresiva
- 1.1 Regresii în Vieţile Anterioare prin Metoda Karanna – Looping Regression©
- 1.1.0.1 Detinem Certificari Internationale in Hipnoza si Regresie Vieti Anterioare, in cadrul Institutelor IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine), AAH (The American Alliance of Hypnotists) , CIT (The College of Integrated Therapies), CoE (Centre of Excellence), Reiki Rays Institute si Sacred Healing Light Institute. Pentru mai multe detalii APASATI AICI.
- 1.1.0.2 Metode de regresie
- 1.1 Regresii în Vieţile Anterioare prin Metoda Karanna – Looping Regression©
Hipnoza Regresiva
Regresii în Vieţile Anterioare prin Metoda Karanna – Looping Regression©
Detinem Certificari Internationale in Hipnoza si Regresie Vieti Anterioare, in cadrul Institutelor IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine), AAH (The American Alliance of Hypnotists) , CIT (The College of Integrated Therapies), CoE (Centre of Excellence), Reiki Rays Institute si Sacred Healing Light Institute. Pentru mai multe detalii APASATI AICI.
Metoda Looping Regression© este o metoda specifica Scolii Karanna Academy©, prin care sunt combinate tehnici energetice proprii – A-Ouverta Mannas©, terapie recunoscuta international si tehnici de hipnoza regresiva si de protectie psiho-energetica, pentru a conduce subiectul intr-o stare modificata de constiinta, astfel incat sa poata accesa alte vieti si viata dintre vieti, pentru a se cunoaste mai bine si pentru facilitarea catre o evolutie spirituala in Lumina, prin conectarea constienta cu ghizii sai spirituali si Ierarhiile Spirituale la care acesta poate avea acces conform propriului plan de dezvoltare sufleteasca si spirituala.
.
Regresia in Vieti Anterioare prin Metoda Looping Regression© presupune reconectarea la Sinele Superior si la Ierarhii Spirituale ce au conexiune directa cu Spiritul subiectului aflat in regresie, astfel incat acesta sa poata primi indrumarile cele mai potrivite pentru el si sa poata sa utilizeze aceasta intrupare cu maxim de eficacitate si discernamant, in trup, acum si aici.
Particularitatea Metodei Looping Regression© este aceea ca, in perioada in care subiectul se afla in stare de hipnoza, se acceseaza si viata dintre vieti si se conduce subiectul in stare de transa constienta, in fata propriei sale inregistrari din Akasha (Biblioteca Universala) pentru a vizualiza, de regula prin imagini mentale si uneori si prin stimuli auditivi, impreuna cu ghizii sai spirituali din aceasta intrupare, tot ceea ce ii este permis sa afle despre el insusi, la nivelul actual de dezvoltare si trezire in trup. Imaginile si /sau sunetele pe care acesta le percepe se succed foarte rapid si pot fi accesate cu ajutorul unei spirale sau bucla spatio-temporala creeata de hipnotist, prin care subiectul poate accesa lumea astrala si etherica ajutat fiind de capacitatile de receptie si emisie ale operatorului (ale hipnotistului). Cu alte cuvinte se permite subiectului transei sa acceseze Ceruri si Dimensiuni la care altfel nu ar avea acces, prin intermediul hipnotistului care conduce transa sau mai bine zis, folosindu-se de capacitatile psi si accesul in spirit al acestuia, ca de un releu. Aceasta metoda de inductie si navigare a transei hipnotice este specifica Scolii Karanna Lightworkers Academy©.
Cum se desfasoara o sesiune de Looping Regression©?
Sesiunile sunt individuale si se pot sustine in persoana, la cabinetul nostru sau la distanta, pe o platforma software specializata sau la distanta, fara contact direct (transa indusa la distanta).
Durata unei sesiuni este de aprox 90 de minute, dar poate dura pana la 120 de minute, de la caz la caz.
Inainte de inceperea unei sesiuni de regresie, vom avea o discutie preliminara, pentru a intelege motivatia dvs de a accesa o astfel de experienta si ce scop / rezultat doriti sa obtineti in urma acestei experiente.
Conditii de participare:
Pentru a putea sa participati la o sedinta de regresie, trebuie sa fiti o persoana echilibrata emotional si mental iar motivatiile dvs sa fie morale si in acord cu normele sociale. In acest sens ne rezervam dreptul de a refuza fara explicatii, anumite persoane, de la participarea la sedinte de regresie.
In functie de modalitatea de lucru (in persoana sau la distanta) se induce transa regresiva direct sau prin intermediul unei inregistrari care are rolul de intro general, dupa care se conduce subiectul spre o anume directie, dorita de acesta si stabilita de comun acord, anterior.
Intr-o sedinta de regresie se poate trece prin mai multe vieti anterioare si prin momente ale vietii dintre vieti, in functie de receptivitatea subiectului si de modalitatea de inducere in regresie. Totusi, de cele mai multe ori nu este suficient si o mai clara imagine de ansamblu ar putea sa apara dupa mai multe sedinte de regresie. Distanta de timp, minim acceptata de noi, pentru o noua sedinta de regresie, este de 2 saptamani – o luna, de la caz la caz.
Despre hipnoza si vieti anterioare s-au spus multe dar cei care pot avea cu adevarat un punct de vedere in cunostiinta de cauza sunt numai cei ce au trecut printr-o sesiune de hipnoza, regresiva sau nu si care in toate cazurile afirma ca aceasta este un adevar si un instrument foarte util atat pentru Dezvoltare Spirituala si Personala, cat si pentru terapie.
Amintiri din vieţi anterioare
Doctorul Ian Stevenson, un psihiatru apreciat din statul american Virginia, care a decedat în 2007, la vârsta de 89 de ani, a început să studieze cazurile de copii cu amintiri conştiente ale vieţilor anterioare, cam când se afla în pragul vârstei de 50 de ani. În cadrul acestor investigaţii, doctorul a studiat aproape trei mii de copii cu varste între patru şi zece ani, constatând că în multe cazuri micuţii îşi aminteau identităţile lor din vieţile trecute, precum şi detalii de context istoric şi geografic ale perioadelor invocate, detalii privitoare la rude din familiile trecute, precum şi amănunte referitoare la momentul morţii. Mai mult, în urma răscolirilor, unii dintre micii subiecţi s-au identificat atât de plenar cu vieţile lor anterioare, încât au insistat să fie apelaţi pe fostele lor nume, chiar simţindu-se străini de familiile actuale şi devenind vădit deranjaţi când nu li s-a permis să mai “petreacă” ceva timp cu rudele dinainte.”Pacienţii” nu au fost hipnotizaţi sau “regresaţi” în vreun fel spre a accesa amintiri latente, ci au expus de la vârste foarte fragede informaţii perfect conştientizate, în mod spontan, ale unor vieţi trecute. Acest fenomen poate avea loc la copiii sub 7 ani, pentru ca acestia in mod natural au creierul activ in unde de la gamma la delta, adica sunt intr-un fel de somn / transa. De aceea nu ne amintim copilaria decat prin imagini sporadice. Dupa varsta de 7 ani s-a observat ca un copil incepe sa schimbe ritmul undelor cerebrale, intrand pana la varsta de 12-14 ani in undele beta, adica starea de trezire si activitate normala a unui adult. În timp ce toate aceste relatări despre vieti anterioare tind să devină neclare şi chiar să dispară odată cu anii, ele rămân între cele mai bune dovezi existente în sprijinul ideii de reîncarnare.
Semne din naştere
Dar dr. Stevenson nu s-a oprit aici cu cercetările. Tot el a descoperit încă o caracteristică cel puţin interesantă menită să confirme teoria reîncarnării. La mulţi dintre aceiaşi copii cu amintiri din vieţi trecute a constatat prezenţa surprinzătoare a unor semne din naştere pe trupuri în zone ce corespundeau exact cu răni fatale care le-au fost produse în momentul morţii. Un exemplu în acest sens este al unui baieţel turc de 11 ani, care îşi amintea că a murit fiind împuşcat în cap accidental de un vecin în încarnarea anterioară. Surprinzător, copilul să născuse cu urechea dreaptă puternic deformată, care imita destul de fidel ranile decedatului, un fapt confirmat mai târziu de registre medicale şi chiar de fotografii obţinute cu greu de dr. Stevenson în timpul investigărilor. Iar cazul nu este unul izolat între cele cercetate de psihiatru; semne pe piele şi chiar degete lipsă au putut fi asociate cu răniri suferite în vieţile trecute de micii pacienţi. Într-un caz, doctorul a descoperit chiar semne din naştere care se potriveau cu intrarea şi ieşirea unui glonte din capul unui subiect ucis prin împuşcare. Şansele ca ceva de acest fel să se întâmple accidental sunt infime, iar dr. Stevenson deţine un număr de asemenea cazuri în registrele sale.
Fobii nejustificate
Fobiile, acele senzaţii de teamă incontrolabilă faţă de lucruri care nu prezină în mod necesar un factor de ameninţare sau risc la adresa noastră, sunt destul de des experimentate de oameni. Felul în care se dezvoltă fobiile este destul de bine înţeles ca proces, fiind în general un raspuns la traume din trecutul persoanelor, de obicei din copilărie, care se manifestă mai târziu sub forma unor panici iraţionale. Dar ce se poate spune despre fobiile intrinseci, intrauterine, predefinite, despre care nu se ştie că ar avea la bază traume asociate? Nu este o presupunere, există cazuri atestate de indivizi îngroziţi de înec şi de apă de cântd se ştiu, la fel cum există oameni şocaţi de cai, deşi nu au trăit în această viaţă nicio experienţă nefericită legată de aceste elemente. Răspunsul pare să vină din regresia hipnptică, preces în cadrul căruia mulţi astfel de subiecţi relatează episoade traumatizante din vieţi anterioare, ce vizează tocmai întâmplări implicând lucrurile de care se tem acum incontrolabil. De aceea, este posibil ca cel înfricoşat de apă să fi murit înecat într-o viaţă trecută, iar cel cu teamă de cai sa fi decedat lovit de copite sau aruncat din şa, iar aceste traume rămând întipărite în încarnarea prezentă. Vestea bună este că s-a demonstrat cum odată ce o traumă de viaţă anterioară este identificată ca rădăcină a unei fobii din viaţa actuală, spaima începe să se vindece, adeseori cu mult mai mare succes decât în cazul oricăror terapii convenţionale. Comunitatea medicală respinge în general cauza traumei din altă viaţă, argumentând că această impresie nu este decât o fantezie produsă de subconştient pentru a masca trauma reală, dar acceptă că o asemenea identificare rezolvă eficient temeri sevre şi inexplicabile.
Hobby-uri, interese şi obsesii
Mulţi dintre noi manifestăm încă din copilărie o afinitate faţă de anumite obiecte, locuri sau activităţi, pe care le transformăm uneori în hobby-uri de o viaţă şi chiar în obsesii. De unde vin ele? Cum se face că cineva este din primii ani de viaţă “intelectuală”, o persoană este extrem de interesată despre al Primul Război Mondial, spre exemplu? Sau de ce dezvoltă un copil, ori un tânăr, o pasiune pentru o ţară străină pe care nu a vizitat-o niciodată şi cu care nici nu are vreo conexiune evidentă? Pot fi puse şi aceste aplecări tot în seama unor ecouri ale unei încarnări anterioare? Este Războiul Mondial pur şi simplu un subiect fascinant, sau în viaţa trecută entuziastul acestui eveniment poate a participat la lupte? Este tânărul atras de ţara străină pentru că agrează limba, cultura, obiceiurile şi istoria acesteia, sau e mai mult de atât? Sunt şanse ca, deşi să nu ne amintim de o existenţă anterioară, să rămânem în această viaţă cu urme ale experienţelor şi intereselor celor care poate am fost cândva. Reîncarnarea este doar un răspuns posibil, dar demn de luat în calcul. Nu se ştie cât dintr-o eventuală viaţă anterioară aducem cu noi în existenţa curentă, fie şi în cele mai subtile şi subconştiente feluri, dar e posibil ca acest trecut neacceptat al sufletului să fie mult mai legat de prezentul şi de viitorul nostru decât ne imaginăm.
Memoria Genetica
Aceasta este o teorie care sugereaza ca amintirile noastre sunt transmise de la o generatie la alta prin structura celulei sau a ADN-ului. Cu aceasta teorie insa nu se poate explica de ce majoritatea oamenilor regreseaza înapoi in medii culturale diferite, in zone geografice diferite.
Fantezie:
Regresia in timp este ceva pe care il imaginam pur si simplu? Fiecare la rindul sau isi poate pune aceasta intrebare. Exista multe cazuri care pot fi documentate prin cercetarea istorica, care pot dovedi exactitatea informatiilor, fiind departe de sansele aleatoare a purei imaginatii.
Memoria Spiritului:
Memoria sufletului se refera la ideea ca oamenii pot accesa memoria unui alt suflet, prin recordurile “Akashice” – care sunt recordurile spirituale a tot ce s-a întamplat vreodata. Aceasta teorie poate fi destul de acceptabila pina la un anumit punct. Insa ea nu poate explica continuitatea trasaturilor de caracter, a cunostiintelor, a talentelor, de la o viata la alta, precum si nu poate explica reincarnarea cu acelasi grup de persoane.
Regresarea in vietile trecute poate ajuta pe oricine, indiferent de propria opinie despre acest fenomen. Ea este folosita pentru vindecare spirituala si emotionala. De asemenea, ea iti da o alta perspectiva asupra propriei tale vieti, asupra felului cum iti traiesti aceasta viata. In timpul regresiei de asemenea se includ lucruri suplimentare, cum ar fi visualizarea energiilor de vindecare, contactarea unor fiinte spirituale sau comunicarea cu persoane decedate.
Regresia in timp se produce pe cale naturala foarte des, mult mai des decit credeti. Mirosul unui parfum cunoscut sau sunetul unuei melodi preferate este tot ce trebuie sa ne regreseze instantaneu înapoi in trecut la un anumit moment din prezenta viata. Senzatii care le-am uitat ne inunda complet toate simturile facindu-ne sa retraim ceea ce am simtit alta data. Regresia hipnotica in alta viata este similara cu regresia naturala doar ca utilizeaza alt sistem de a afla ceea ce am trait in alta viata. Regresia naturala se bazeaza pe ancore (ca si parfumul sau melodia din exemplul precedent) pe care le cunoastem, le-am experimentat si care sunt ascunse, storate in mintea inconstienta. In timpul regresiei hipnotice aceste ancore nu sunt disponibile astfel incit hipnotizatorul utilizeaza un proces alternativ care conduce subiectul la accesarea memoriilor din alta viata.
Specialiştii consideră că ar exista un dezechilibru între componentele fizice, psihice şi spirituale ale omului. Pentru a-l remedia, ei propun o reunificare a acestor trei dimensiuni ale fiinţei umane. Conform opiniilor acestora, acţiunea de regresie ar suprima cauzele suferinţelor mentale şi corporale. Ei afirmă că astfel se obţine armonizarea diferitelor părţi ale personalităţii. Acest proces ar permite deci să fie înţeleasă suferinţa, coborând până la originea ei.
Pentru a demonstra valabilitatea afirmaţiilor respective, specialiştii domeniului evidenţiază existenţa multor rezultate favorabile.
Persoana supusă regresiei – subiectul – înţelege astfel,în lumina trecutului, care sunt problemele sale şi la care evenimente dintr-o viaţă anterioară se asociazăacestea.
Se realizează astfel un voiaj interior, care devine o adevărată aventură a spiritului. Subiectul pleacă la descoperirea unei lumi noi, explorându-şi propria-i copilărie, naşterea sa, viaţa dusă în lumea de dincolo, apoi viaţa sa anterioară şi moartea cu care a sfârşit-o.
El este condus aşadar să accepte mai uşor condiţiile existenţei sale actuale, căci înţelegerea sa se lărgeşte. Orizontul său s-a extins şi conştiinţa sa se deschide către alte adevăruri.
Subiectul este lansat astfel într-o experienţă cu totul deosebită. El cunoaşte acum prin el-însuşi şi nu doar prin ceea ce a auzit sau a citit. Descoperă astfel o senzaţie de înălţare morală; devenind conştient de încarnările sale trecute şi datorită unor fragmente de scene revăzute, unor evenimente separate sau chiar unor secvenţe complete din alte vieţi, îşi modifică modul său de a gândi.
Rezultatul cel mai marcant rezidă însă în posibilitatea de a se elibera de durere, de un complex specific, sau de o nevroză. Frigiditatea, frica de alt sex, refuzul propriului sex, sentimentul de părăsire, de vinovăţie sau de autopedepsire, găsesc răspunsuri care liniştesc sau vindecă. Unele persoane care au tendinţa de sinucidere, regăsesc plăcerea de a trăi.
Metode de regresie
Procedeele pot fi grupate în trei categorii:
1) Metoda chimică – cu injectarea unei doze precise de LSD, numită şi terapia psiholitică, este o experimentare clinică folosită în mod exclusiv în cercetarea ştiinţifică, pentru a seînţelege, a se înregistra şi a se trata reacţiile bolnavilor suferind de obsesii, putându-se obţine astfel vindecări. Utilizarea acestui drog îi conduce pe unii subiecţi trataţi, la retrăirea existenţelor anterioare.
2) Metoda hipnozei – este cea mai cunoscută. Subiectul este adus în stare de inconştienţă. El vorbeşte la cererea operatorului. Răspunsurile sale sunt înregistrate. Acesta ia cunoştinţă de ele numai după ce a fost trezit. Însă hipnotizatorul poate să-i ordone subiectului să-şi reamintească singur, la trezire, tot ceea ce a trăit.
3) Metoda somnului magnetic – este astăzi cea mai răspândită. Ea a împrumutat tehnicile a trei şcoli de psihoterapie:
a) terapiile de analiză a cunoaşterii, de origine freudiană;
b) psihologia umanistă cu terapia modelării (Gestalt-Therapie) şi psihologia transpersonală;
c) terapiile comportamentale.
Specialistul somnului magnetic îşi aduce subiectul într-o stare de relaxare profundă, care îl face să intre progresiv într-o stare de autohipnoză. Pentru a obţine acest lucru, operatorul se serveşte de o serie de întrebări exploratorii, la care vin să se adauge douăfeluri de intervenţii.
Prima tehnică – denumită a asocierii libere – constă în a cere pacientului să se concentreze asupra unui eveniment la alegerea sa, care l-a marcat puternic sub aspect emoţional, iar apoi să-şi exprime în totalitate neliniştile sale.
Cea de a doua tehnică îi sugerează pacientului să trăiască o experienţă oarecare, pe care el o alege în mod liber, sau este dirijat spre un anume eveniment de către operator.
Deşi rămâne total conştient, subiectul pierde sensibilitatea corpului fizic şi asupra mediului său înconjurător. Această stare nu-l împiedică însă să reacţioneze, uneori chiar cu intensitate, la emoţiile pe care le resimte. Unii practicieni utilizează şi un aparat de detecţie a încordărilor emoţionale – denumit „biofeedback” – al cărui ac indică pe cadran situaţiile cele mai încărcate emoţional din traumatismele retrăite de pacient.
între fiecare din şedinţele de regresie, unii specialişti îi fac pe subiecţii respectivi săefectueze anumite exerciţii, denumite „confruntări cu sine-însuşi”.
Metoda somnului magnetic poartă acum diferite nume: TRVA, sofrolos, lying, catharsis, stare secundară, vis iniţiatic…
La câteva variante apropiate, tehnicile folosite sunt aceleaşi. Desigur, fiecare practicianîşi face o meserie din provocarea regresiilor în vieţi anterioare, asigurând că metoda sa este originală şi că o consideră ca fiind cea mai adecvată pentru terapia karmică.
Regresia este însoţită de mai multe faze:
– acceptarea subiectului de a se lăsa tratat:
– relaxarea prin stimulări sensoriale (muzică, jocuri de lumină, cuvinte liniştitoare); -transa hipnotică (subiectul devine atunci inconştient), sau somnul magnetic (subiectul trece uşor într-o stare de autohipnoză, rămânând conştient);
– controlul tensiunilor interioare (nu toţi operatorii posedă aparatul respectiv);
– punerea în acţiune a unei protecţii spirituale (numeroşi operatori nu o fac însă);
– sugerările şi întrebările care îl orientează în mod progresiv pe subiect către o destinaţie precisă în trecutul său.
Pentru a favoriza coborârea în timp a subiectului, operatorul îi sugerează imagini care să-l incite în acest voiaj. Uneori, subiectul se vede aşezat pe un covor care decolează de la sol, sau că se află într-o sferă luminoasă care se înalţă, sau că traversează un tunel care debuşează către o lumină strălucitoare.
În mod general operatorul îl face pe subiect să străbată trei etape. Acesta este adus mai întâi în anii copilăriei sale, pentru a se fixa procesul de regresie plecând de la o experienţă ce a fost regăsită. În al doilea rând, este transportat în stadiul fetal pentru a retrăi anumite experienţe, cum ar fi de exemplu încarnarea şi apoi naşterea sa. Reactivând progresiv emoţiile uitate, subiectul se regăseşte prin salturi succesive fie în lumea de dincolo, fie într-o viaţă anterioară.
Adesea sunt necesare şedinţe numeroase pentru a se obţine doar câte un mic rezultat. Uneori trebuie muncit ore întregi cu unii subiecţi, pentru ca aceştia să-şi regăsească câte o rămăşiţă din vechea memorie. Se întâmplă uneori că nu survine nici o amintire.
În mod evident, experienţa şi influenţa operatorului joacă un rol important în desfăşurarea proceselor respective, căci numai tehnica în sine nu este suficientă.
Competenţa operatorului
Specialiştii domeniului sunt de acord în a spune ca experienţa regresiilor în vieţi anterioare prezintă şi pericole. Subiectul regresat se întâlneşte cu trăiri dificile şi chiar dramatice (cum este de altfel cazul şi în psihanaliză). Uneori el se comportă violent faţă de operator, care trebuie să ştie să trateze această agresiune fără a abandona pacientul în situaţia respectivă.
Operatorul trebuie astfel să ştie să stăpânească un ansamblu de tehnici eficace şi bine formate, pentru a-şi conduce în mod corespunzător activitatea sa. §i aceasta este cu atât mai necesar, cu cât atunci când subiectul se află într-o stare de hipersensibilitate, el este deschis tuturor felurilor de influenţe invizibile şi necunoscute.
Practicianul se încarcă astfel cu o grea răspundere. Rolul său este comparabil cu cel al călăuzei din munţi, care nu mai poate da înapoi în momentele dificile. O slăbiciune din partea sa poate provoca urmări fizice şi psihice ireparabile.
Or, nu toţi spectatorii posedă o capacitate corespunzătoare pentru a aplica tehnicile respective fără riscuri pentru pacienţi. După cum spun însuşi specialiştii, există şi mulţişarlatani, pe jumătate guru şi jumătate afacerişti. Este desigur adevărat şi faptul că astfel de tipuri de persoane fără scrupule se regăsesc în toate grupările profesionale.
Protecţia subiectului în timpul regresiei
Unii specialişti cred că este strict necesar de a-i asigura subiectului o protecţie spirituală, întrucât acesta este adus într-un mediu neobişnuit şi deci este supus la influenţe necunoscute şi necontrolabile.
Operatorii care o realizează, le sugerează pacienţilor „să se vadă” în interiorul unui fel de cocon de protecţie, reprezentat fie printr-un sferoid de lumină albăstruie, fie printr-un mantou de energie luminoasă. Scopul urmărit este acela de a evita neplăcerile care ar putea fi provocate prin radiaţii negative sau de unde malefice. Această protecţie formată prin gândire este considerată că ar neutraliza orice agresiune.
Apărarea respectivă ar putea fi întărită atunci când subiectul face apel la protecţia ghidului său spiritual. În unele cazuri, însuşi operatorul se adresează ghidului, atunci când subiectul nu s-a deschis la realitatea sa.