3 BONUSURI!
Acces la Platforma de E-Learning a Academiei Karanna© timp de 1 an, cu posibilitatea de a revedea de cate ori doriți, toate lectiile de curs anterioare.
Tutoring pe toata durata de desfasurare a cursului (puteti adresa intrebari in scris, prin mesaje, in cadrul platformei de curs, Instructorului)
Reducere 30% la sedintele de Consiliere privata cu Instructorul cursului, Anca Bogdan, pe toata perioada de desfasurare a cursului si atat timp cat abonamentul dvs la curs este activ.
PROGRAMA COMPLETA A CELOR 4 ANI DE CURS AI PROGRAMULUI DE TERAPIE & VINDECARE KARMICA
PENTRU CINE ESTE CURSUL?
Cursul poate fi urmat atat de incepatori cat si de persoane cu experienta in domeniul evolutiei spirituale, de ex. practicanti de yoga, meditatie, mindfulness, etc. Cursul este structurat astfel incat sa fie accesibil si util indiferent de nivelul actual al cursantului.
CE ESTE KARMA?
Despre karma si destin s-au spus multe si s-a scris multa maculatura. Este momentul sa se si FACA ceva in legatura cu acest subiect atat de important, chiar vital pentru dezvoltarea oricarei fiinte umane.
Ce este de fapt karma? Karma este un rezultat sau un efect cumulativ care este creat prin voința, gandurile și acțiunile individuale ale oamenilor de-a lungul multor vieți de pe Pământ. Cu alte cuvinte, karma este tendința Spiritului formată în timp si rezultata in procesul de reîncarnare. Se vorbeste despre „karma negativă”, dar noi suntem cei care ne creăm propria noastră karma prin alegerile și acțiunile pe care le întreprindem. Fiind conștienți de tendințele noastre și depunând eforturi deliberate pentru a lua decizii mai bune, ne putem schimba karma și ne putem schimba soarta.
„Pentru a o spune într-un mod modern, karma poate fi explicată ca tendințe ale sufletului, deoarece karma este amprenta amintirilor din viețile trecute care rămân în fiecare suflet.”
The Essence of Buddha
“Ceea ce semeni, culegi.” – Galatieni 6:7 din Biblie
“În viata, tot ceea ce faci se întoarce la tine, iar asta se numește karma.” – Eckhart Tolle
“Karma înseamnă acțiune și nu există acțiune fără consecințe.” – Swami Vivekananda
“Fiecare om are dreptul la libertate și la împlinirea propriilor dorințe, dar trebuie să plătească prețul pentru acțiunile sale.” – Brian Weiss
“Viața este o oglindă: dacă zâmbești, ea îți zâmbește înapoi.” – Proverbul indian
“Acțiunile noastre sunt semințele karmei noastre.” – Yogani
“Karma este ca un balon de plumb; orice acțiune are o reacție egală și opusă.” – Mahatma Gandhi
“Fiecare om este arhitectul propriei sale vieți.” – Sallustius
“Întreaga noastră existență este guvernată de legile karmei.” – Harbhajan Singh Yogi
“Karma înseamnă că toate acțiunile tale au o cauză și o consecință, iar tu ești responsabil pentru acestea.” – Deepak Chopra.
În majoritatea cazurilor, cuvântul „Karma” are o conotație negativă, deoarece karma este conceptul care a fost folosit pentru a explica motivul nenorocirilor cu care se confruntă oamenii în viață. Cu toate acestea, cuvântul „karma” înseamnă „acțiune” și în conformitate cu „Legea cauzei și efectului” acțiunile pot duce la rezultate bune, precum și la rezultate negative.
Karma este formată din alegerile pe care le facem în funcție de tendințele sufletului nostru și de acțiunile pe care le facem ca urmare a propriei noastre judecăți. Tendințele sufletului sunt ca obiceiurile și tiparele de gândire pe care le-au urmat oamenii pe parcursul vieților lor anterioare. Când situațiile similare cu cele cu care s-au confruntat în viețile anterioare reapar, oamenii pot repeta aceleași tipare de acțiune și pot fi prinși în aceleași capcane mereu.
Cum este creată karma negativă
Trăirea vieții pe pământ cu un corp fizic ne orbeste de ceea ce este bine sau rău pentru sufletul nostru, făcându-ne susceptibili la greșeli. Durerea și suferința pe care o trăim sunt efectele naturale ale „Legilor cauzei și efectului” – trebuie să culegem ceea ce semănăm. Termenul general pentru amăgirile minții care provin din sufletul care locuiește într-un corp fizic este de „dorințe lumești”.
Dorințele lumești tipice includ lăcomia (dorința excesivă), furia, nebunia (ignoranța), mândria (îngâmfare), îndoiala (mintea suspicioasă) și viziunea falsă (părerile greșite). Acestea sunt cunoscute sub numele de „Cele șase iluzii lumești”. Conduși de iluzii lumești și neștiind nimic mai bun, adesea comitem greșeli, nu o dată, ci în mod repetat, creând tendințe negative cunoscute sub numele de karma negativă.
Cum dizolvăm karma
Ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca „dizolvarea karmei” înseamnă a ispăși în această viață pentru greșelile pe care le-am făcut în viețile anterioare. De exemplu, dacă o persoană a ucis pe cineva într-o viață anterioară, cel mai probabil este că va experimenta cum este să fii ucis în următoarea sa reîncarnare, conform Legilor Karmei. El va gusta angoasa de a-și întrerupe viața, devenind victima unei crime, a unui accident de trafic sau a unei calamități provocate de om.
Culegând karma în acest fel, el învață cât de prețioasă este viața. În schimb, cineva care a fost ucis de o altă persoană în viața sa anterioară va avea șansa de a riposta în următoarea sa viață. Dacă ar riposta cu același lucru, el și-ar crea karma negativă. Dar dacă se oprește din a-și ucide făptașul, atunci el va dizolva acea karma si va evolua spiritual.
De obicei, în fundalul încercării de a ucide pe cineva stă pofta de putere (lăcomie) – dorința de a face cealaltă persoană să facă exact așa cum vrem noi, mânia față de el pentru că nu a făcut acest lucru și ignoranța (prostia) care nu poate prevedea repercusiunea acelei fapte. Anume, mintea individului influențată de dorințele lumești este responsabilă de producerea acțiunilor greșite.
Chiar dacă situațiile nu pot fi toate la fel de extreme ca un caz de crimă, conflictele care apar în această viață în relațiile noastre cu alte persoane se datorează adesea unui fel de karma. În unele cazuri, putem fi plasați în poziția opusă vieții noastre anterioare, astfel încât să putem înțelege angoasa sau suferința celeilalte părți, în timp ce în alte cazuri suntem puși într-o situație similară cu cea din viața anterioară, pentru a testa dacă sau nu, vom comite aceeași greșeală.
În ambele cazuri, karma ne oferă șansa de a contesta încă o dată sarcinile de antrenament spiritual pe care nu le-am putut îndeplini cu succes în viețile noastre anterioare. Se așteaptă să ne confruntăm cu problemele noastre și să ne străduim să le depășim. În acest fel, nu numai că putem face lucrurile mai bune pentru oamenii din jurul nostru, ci putem crește și evolua.
CE INVETI? – Scopul acestui curs – Cum depasim karma negativa? Ce inseamna karma negativa?
Karma negativă se naște din dorințele lumii. Modalitatea de a o depăși este de a înțelege tiparul greșelilor pe care le repetăm și de a deveni conștienți de tendințele greșite ale sufletului care sunt sursa suferinței noastre. Nu ne putem schimba karma decât dacă facem eforturi continue pentru a ne confrunta cu propriile dorințe lumești negative.
Multe religii explică greșit karma negativă și recomandă austerități fizice, cumpărarea de icoane sau statuete; cu toate acestea, nu putem depăși karma decât dacă reflectăm asupra noastră, aflăm de ce continuăm să luăm decizii greșite, dobândim înțelepciunea de a cunoaște mai bine și facem efortul de a ne împiedica să cădem în vechile obiceiuri. Aceasta este disciplina spirituală și este o disciplină menita a ne transforma în cineva care nu este influențat de dorințele lumești brute. Aceasta nu inseamnă că trebuie să renunțăm să ne mai dorim orice, nici că trebuie să trăim in afara societatii, ca niste pustnici.
Nu aceasta este calea. Am fost născuți in lume pentru a trăi in lume. In fapt, este cel mai usor să te retragi in pustiu si să lucrezi in liniste la propria evolutie spirituală. Maestru este cel care iși stăpaneste pornirile trăind in lume, unde sunt toate tentațiile si provocările, nu in varful unui munte. Principiul autoreflexiei ne ajută să descoperim dorințele noastre lumești ce creeaza karma și să le contracarăm.
Prin punerea continuă în practică a metodelor din acest curs, putem deveni conștienți de partea din noi care este ușor controlată de dorințele lumești ce creeaza karma (lăcomie, furie și prostie, etc) și o putem “arde” prin eforturi repetate. Karma negativă este o parte a cărții vieții noastre – ne reîncarnăm în această lume pentru a ne îmbunătăți karma si astfel pentru a evolua spiritual.
Nu putem discuta despre evolutie spirituală fără sa discutăm despre Karma.
Vei putea depasi anumite deficiente / predispozitii pe care le-ai capatat in alte vieti sau chiar si in aceasta viata si astfel, iti vei imbunatati karma si viata prezenta.
Vei intelege pattern-urile si vei invata sa le descifrezi, astfel incat sa intelegi care intamplari din viata ta actuala sunt datorate karmei si care nu si ce poti face pentru a intrerupe ciclul distrugerii si astfel, a-ti imbunatati viata actuala si urmatoarele.
Vei primi exercitii care te vor ajuta sa arzi karma negativa.
Vei invata cum sa te eliberezi de “ghinionul” care te urmareste si vei intelege originea acestui aspect in viata ta. Eliberandu-l, vei reusi sa ai o viata mai buna.
Iti vei imbunatati cariera, prin eliberarea karmei
Iti vei gasi un partener de viata compatibil sau vei intelege de ce esti impreuna cu actualul partener si daca acesta este un aspect karmic sau nu. Vei invata cum sa eliberezi legaturile karmice pe relatii, care iti otravesc viata familiala.
Iti vei imbunatati relatia cu copilul / copiii tai. Vei intelege ce legaturi karmice va leaga si cum sa eliberezi povara, invatand sa te bucuri de propriii copii din nou.
Vei obtine beneficii in absolut toate aspectele vietii, deoarece karma trecutului se adreseaza tuturor acestor aspecte si astfel, ne controleaza prezentul. Obtii astfel, 100% beneficii, din toate punctele de vedere si in toate aspectele si planurile vietii tale! 🙂